• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

KULINARE.LT

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Blogas
  • Kontaktai

Angliškos bandelės (English muffins)

2017-08-19 by Kulinarė Palikti komentarą

Angliškos bandelės (English muffins)

Ingridientai

  • Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
  • Pieno – 250ml
  • Cukraus – 2 šaukštai
  • Kvietinių miltų – 500g
  • Vandens – 125ml
  • Sausų mielių – 1.5 šaukšt.
  • Kukurūzų miltų – 2 šaukštai
  • Sviesto – 2 šaukštai

Gaminimas

  1. Pirmiausia sumaišome 3/4 puodelio (apie 100g) miltų, 1/2 arb. šaukštelio mielių ir vandenį. Išplakame, kol gausime vientisą blizgančią masę.
  2. Dubenį uždengiame ir paliekame šiltai 1-12 valandų. Kuo ilgiau leisite pastovėti, tuo ryškesnio skonio bus bandelės.
  3. Masei pastovėjus, atskirame inde sumaišome šiltą pieną su likusiomis mielėmis. Supilame į turimą masę ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Turėtų atsirasti nemažai putų.
  4. Sudedame cukrų, ištirpintą sviestą bei druską ir viską vėl išmaišome.
  5. Dedame likusius miltus ir užmaišome tešlą.
  6. Pabarstome stalo paviršių miltais, dedame tešlą ir ją užminkome. Jei tešla labai limpa, dedame dar šiek tiek miltų. Minkome apie 5-8 minutes, kol ji taps elastinga.
  7. Ištepame didelį indą aliejumi, sudedame tešlą ir vėl uždengiame. Šiuo atveju turite du variantus. Galite tešlą dėti į šaldytuvą ir palikti per naktį arba iki 3 dienų. Arba galite 1-2 valandoms palikti šiltai, kad tešla iškiltų greitai.
  8. Tešlai iškilus dedame ją vėl ant miltuoto paviršiaus ir formuojame bandeles. Galite tešlą padalinti į 10 gabaliukų ir rankomis formuoti bandeles. Arba iškočiokite tešlą iki 1cm storio ir stikline ar specialia forma išspauskite apskritimus.
  9. Išklojame kepimo skardą ar kokį kietą paviršių kepimo popieriumi ir apibarstome kukurūzų miltais. Sudedame bandeles ir viršų taip pat apibarstome miltais. Apklojame maistine plėvele ir paliekame dar 1 valandai, kad šiek tiek iškiltų.
  10. Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę ir ištirpiname mažą gabaliuką sviesto, tik tam kad nepriliptų bandelės. Dedame į keptuvę bandeles ir kepame po 5-6 minutes iš kiekvienos pusės. Abi pusės turi būti gražiai rudos spalvos. Jei reikia, pamažinkite ugnį pagal kepimo greitį.
  11. Jei matote, kad bandelės niekaip neiškepa, galite trumpam dar įdėti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių.
  12. Pagamintas bandeles šonuose iš visų pusių tankiai subadome šakute ir perplėšiame pusiau.
  13. Šviežias bandeles galima sandariai suvynioti į maistinę plėvelę ar foliją ir laikyti šaldymo kameroje iki 3 mėnesių
  14. Skanaus!

Kategorijos:Desertai, Karšti patiekalai, Miltų bei kruopų patiekalai, Patiekalai ir jų receptai, Pyragėliai ir bandelės

Panašūs receptai

Polenta
Polenta su medumi ir riešutais
Kukurūzų kruopos su dešrelėmis ir keptais kiaušiniais
Kukurūzų kruopos su dešrelėmis ir keptais kiaušiniais
Avižinė košė su Cheddar sūriu ir keptais kiaušiniais
Avižinė košė su Cheddar sūriu ir keptais kiaušiniais

Previous Post: « Prancūziškas batonas su šonine ir kiaušiniais
Sekantis įrašas: Orkaitėje kepti blynai su obuoliais ir cinamonu »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Makaronai su sūriu ir grietinėle
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės

Naujausi blogo įrašai

Čederio sūris

Bokoncini (bocconcini) sūris

Mirinas

Peletrūnas

Čiobrelis

Copyright © 2019 · Kulinare.lt