• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

KULINARE.LT

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Blogas
  • Kontaktai

Makaronų apkepas su mėsa ir pomidorais

2011-05-09 by Kulinarė 2 komentarai

Ingridientai

  • 350g spiralinių makaronų (fusille arba rotini)
  • 400g mėsos faršo
  • 5 pomidorai
  • 1 svogūnas
  • 3 skiletės česnako
  • 150ml pieno
  • 2 kiaušiniai
  • 2 v.š. miltų
  • 3 v.š. sviesto
  • druska ir pipirai

Gaminimas


Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės, perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname.
Pomidorus supjaustome kubeliais ir kartu su 2 v.š. sviesto sudedame į keptuvę ir kepame apie 10 minučių. Įpusėjus kepti pomidorus, į keptuvę sudedame smulkintą svogūną, beriame druskos ir pipirų.
Iškeptus pomidorus dubenyje sumaišome su išvirtais makaronais.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Kepimo indą ištepame sviestu ir sudedame makaronus sumaišytus su pomidorais.
Mėsos faršą sumaišome su mulkintu česnaku, žiupsneliu druskos ir pipirų ir vienodu sluoksniu sudedame mėsą ant makaronų su pomidorais. Dedame apkepą į orkaitę ir kepame apie 25 minutes.
Dubenyje išplakame kiaušinius su pienu ir miltais, žiupsneliu druskos ir pipirų. Išimame apkepą ir ant jo tolygiai supilame plakinį. Kišame apkepą vėl į orkaitę ir pabaigiame kepti – 15 minučių.
Makaronų apkepą su mėsa ir pomidorais patiekiame šiltą.

Kategorijos:Apkepai, užkepėlės, Makaronų receptai, Mėsos patiekalai Tagged With: česnakas, faršas, kiaušiniai, makaronai, mėsa, miltai, pienas, pomidorai, sviestas, svogūnai

Panašūs receptai

Makaronai su vištiena ir shiitake grybais
Makaronai su vištiena ir shiitake grybais
Makaronai su kiauliena ir darzovemis
Makaronai su kiauliena ir daržovėmis
Kiaulienos užkepėlė su daržovėmis

Previous Post: « Braškių ir bananų kokteilis su ledais
Sekantis įrašas: Jautienos kukuliai su morkų įdaru »

Reader Interactions

Comments

  1. Vaida

    2015-10-06 at 6:44 pm

    Labai skaniai gavosi. Ir nesunku pagaminti. Pilnai užtenka dviems šeimos vakarienėms.

    Atsakyti
  2. Inga

    2015-10-27 at 2:14 pm

    Neblogas receptukas, tik kitą kartą dėčiau mėsą sluoksniais, tarkime makaronai – faršas – makaronai. Nes dabar tiesiog apdžiūvo.. Faršą prieš dėdama šiek tiek apkepiau, nes kepimo orkaitėje laikas mėsai kepti trumpokas..

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Makaronai su sūriu ir grietinėle
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės

Naujausi blogo įrašai

Čederio sūris

Bokoncini (bocconcini) sūris

Mirinas

Peletrūnas

Čiobrelis

Copyright © 2019 · Kulinare.lt