Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Česnakų – 15g
- Sviesto – 120g
- Pieno – 100ml
- Aitriųjų paprikų (maltų) – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Parmezano sūrio – 20g
- Kvietinių miltų – 100g
- Kiaušinių – 2vnt.
- Vandens – 150ml
- Grybų – 160g
- Muskato – 0.5 arbatinio šauktštelio
Gaminimas
- Pirmiausia pasigaminame plikytą tešlą. Į puodą supilame vandenį ir sudedame pusę sviesto. Kaitiname ant vidutinio stiprumo ugnies.
- Kol vanduo užvirs ir sviestas išsilydys į miltus įdedame druskos ir čili pipiro.
- Tik vandeniui užvirus vienu pylimu suberiame 70g miltų į vandenį ir mediniu šaukštu labai gerai išmaišome, kad neliktų atskirų miltų gumulų. Maišome, kol tešla nebekibs prie puodo kraštų.
- Supilame gerai išplaktus kiaušinius ir dar kartą gerai viską išmaišome.
- Kepimo popierių plonai aptepame kepimo riebalais ir perpilame tekančiu šaltu vandeniu, kad tešla neprikibtų.
Ant kepimo popieriaus šaukštu uždedame tešlos, pabarstome parmezano sūriu. - Dedame į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 10 minučių, paskui kaitrą padidiname iki 220 laipsnių tam kad pyragėliai pagelstų. Iškeptus pyragėlius perpjauname išilgai ir paliekame orkaitėje apdžiūti.
- Grybų įdarą labai paprasta pasigaminti. Grybus ir česnaką susmulkiname ir dedame į keptuvę kartu su sviestu.
- Įberiame 1 valg. š miltų, gerai išmaišome ir supilame pieną. Kaitiname dar 5-8 minutes, kol pienas kartu su miltais sutirštės. Įberiame druskos, muskatų ir pipirų.
- Nuimame keptuvę nuo ugnies ir paliekame įdarą, kad atvėstų. Atvėsus įdarui, šaukštu dedame jį ant perpjautų pyragėlių.
- Galima pabarstyti smulkintomis petražolėmis.
- Patiekiame su šviežių salotų lapais ar pomidorais.
Parašykite komentarą