Ingridientai
*500g miltų
*0,5 a.š. druskos
*150ml vandens
*50ml aliejaus
*0,5 a.š. kepimo miltelių
*1 v.š. sausų mielių
*1 kiaušinio trynys
*2 svogūnai
*300g mozzarella sūrio ar fermentinio sūrio
*1 v.š. miltų (įdarui)
*150ml grietinėlės
*1 kiaušinis (įdarui)
*2 v.š. sviesto
Gaminimas
Dubenyje sumaišome miltus su mielėmis, kepimo milteliais ir druska. Supilame vandenį ir aliejų ir rankomis išminkome tešlą ir šiltai ją padedame 1 valandai,kad tešla iškiltų.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame smulkintą svogūną.Kepame apie 5-8 minutes. Suberiame į keptuvę šaukštą miltų, išmaišome. Pilame grietinėlę ir dar porą minučių kaitiname. Keptus svogūnus su grietinėle atvėsiname.
Sutarkuojame sūrį ir sudedame į dubenį su keptais svogūnais. Į įdarą dedame kiaušinį (žalią) ir gerai išmaišome viską.
Tešlą iškočiojame 0,7cm storio. Imame norimo skersmens indą ir išspaudžiame iš tešlos apvalias formeles, į kurių vidurį dedame po šaukštą įdaro. Užspaudžiame pyragėlių kraštelius taip kad kepant neatsidarytų ir neišbėgtų įdaras.
Įkaitiname orkaitę iki 180-190 laipsnių.
Sudedame pyragėlius į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi. Prieš dedame į orkaitę, visus pyragėlius aptepame plaktu kiaušinio tryniu ir pabarstome sezamo sėklomis (nebūtina). Dedame į orkaitę ir kepame apie 15-20 minučių.
Pyragėlius su sūriu patiekiame šiltus kaip užkandį.
Parašykite komentarą