• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

KULINARE.LT

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Blogas
  • Kontaktai

Šparagų tapenade

2011-03-07 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

*400g šparagų
*2 v.š. aliejaus
*2 skiltelės česnako
*100g petražolių
*0,5 a.š. malto muskato
*1 a.š. citrinų sulčių
*druska ir pipirai

Gaminimas

Užverdame puodą su pasūdytu vandeniu ir sudedame šparagus, kuriuos verdame apie 3 minutes, kol suminkštėja (nereiktų pervirti, nes tada šparagai praranda savo skonį). Išvirtus šparagus nusausiname ir peiliu pasmulkiname. Sudedame į dubenį kartu su petražolėmis, česnaku, muskatu, trupučiu druskos ir pipirų, pilame citrinų sultis ir viską sumalame elektriniu smulkintuvu. Smulkinant nereiktų padaryti visiškos košės. Baigus malti, į šparagų tapenade pilame aliejų ir šaukštu išmaišome.
Šparagų tapenade patiekiame su šviežia ciabata ar prancūziška balta duona kaip užkandį. Puikiai tiks su skrudinta duona kaip užkandis prie vyno.

Kategorijos:Aptepai ir nesaldūs kepiniai, Įvairūs užkandžiai, Užkandžiai, Užkandžiai prie alaus Tagged With: aliejus, česnakas, ciabatta, citrina, muskatas, petražolė, šparagai, tapenade, užkandis

Panašūs receptai

Pupelių paštetas su grybais
Pievagrybių ir kepenėlių paštetas
Sluoksniuotos tešlos sausainiai su parmezano sūriu

Previous Post: « Silkė su kukurūzais ir pievagrybiais
Sekantis įrašas: Aštri pomidorinė jautienos sriuba »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Makaronai su sūriu ir grietinėle
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės

Naujausi blogo įrašai

Čederio sūris

Bokoncini (bocconcini) sūris

Mirinas

Peletrūnas

Čiobrelis

Copyright © 2019 · Kulinare.lt