Ingridientai
*300g vištienos be kaulų ir odos
*1 didelė morka
*100g konservuotų žirnelių
*100g konservuotų kukurūzų
*1-2 a.š. želatinos (galima dėti daugiau, nes įdėjus daržoves, šaltiena gali taip nesustingti)
*1 lauro lapas
*druska ir pipirai
Gaminimas
Užpilame vištieną vandeniu, beriame druskos, pipirų, dedame lauro lapą ir verdame kol paukštiena suminkštėja.
Atskirai išverdame morką, atvėsiname, nulupame ir sutarkuojame.
Išvirtą vištieną smulkiai supjaustome.
Į vištienos sultinį (apie 500ml vandens) dedame želatiną ir maišome kol ji ištirpsta.
Ištirpus želatinai sudedame vištieną ir tarkuotas morkas. Sudedame žirnelius bei kukurūzus, išmaišome gerai (jei šaltiena per skysta, tai nupilame dalį sultinio su želatina). Supilstome šaltieną į nedidelius indelius ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
Vištienos šaltieną su kukurūzais ir žirneliais patiekiame su acto padažu , krienais ar kitu mėgstamu padažu.
Parašykite komentarą