• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Bazilikas

2010-04-19 by Kulinarė 1 Comment

Bazilikas

Bazilikas – tai prieskonis dažnai vadinamas karališkuoju. Nepaprastai aromatingas, plačiai paplitęs Azijoje, Afrikoje bei Centrinėje ir Pietų Amerikoje. Atrodo, kad daugiausia įvairių rūšių auga Afrikoje.

Bazilikas labai maloniai kvepia, kvapas gerai išsilaiko ir žolę išdžiovinus. Jų yra įvairių rūšių, vienų kvapas primena muskato riešuto kvapą, kitų – gvazdikėlius ar lauro lapus ir kt.

Tai nepakeičiamas prieskonis Viduržemio pajūrio kraštų virtuvėje. Salotoms, makaronų padažams, mėsos ir žuvies patiekalams jis suteikia specifinį skonį. Be to, sunkiai virškinamas maistas greičiau įsisavinamas.

Bazilikas ypatingai gerai dera su pomidorais. Naudojamas gaminant klasikinį Pesto , tinka salotoms, sriuboms, troškiniams, sviesto ar grietinėlės padažams, su žuvimi ar vištiena. Galima naudoti nesmulkintus lapus ar supjaustyti chiffonade. Kadangi bazilikas supjaustytas greitai pajuosta, pjaustyti reikėtų tik prieš patiekiant patiekalą. Verdamas augalas praranda aromatą, todėl į sriubas ar padažus baziliką dėti reikėtų tik pabaigoje. Yra keletas baziliko rūšių – cinamono, citrininis, Tailando bazilikas ir kitos.

Kategorijos:Blogas Tagged With: bazilikas, prieskoniai, receptas, top receptai

 

Panašūs receptai

Marcipanas
Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija
Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?
Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?
Žuvies sultinys
Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

Previous Post: « Kepta višta “Citrina”
Sekantis įrašas: Citrininis kario padažas žuviai »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Makaronai su dešrelėmis ir pomidorais | KULINARE.LT parašė:
    2021-08-08 08:14

    […] nusprendėme patiekalą šiek tiek patobulinti ir pridėti daugiau Italijos skonių. Česnakas, bazilikas bei pomidorai – tikrai nenusivilsite šiuo […]

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • Sausainių formelė "Namas" Sausainių formelė "Namas"
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm
  • Stiklinis dubuo salotoms, 970ml Stiklinis dubuo salotoms, 970ml
  • Sausainių kepimo formelė "Elnias" Sausainių kepimo formelė "Elnias"
  • Stiklinis dubuo salotoms, 25cm Stiklinis dubuo salotoms, 25cm

Populiariausi receptai

  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės
  • Marinuoti svogūnai Marinuoti svogūnai prie šašlykų
  • Virtos didelės pupos su česnaku Virtos didelės pupos su česnaku
  • Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2025 · Kulinare.lt