• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Burokėliai

2011-03-08 by Kulinarė Palikti komentarą

Burokėliai, tai plačiai vartojama dvimetė daržovė, tamsiai raudonais šakniavaisiais bei plačiais lapais.
Burokėliuose ypač gausu organizmui reikalingų medžiagų: jodo, daug vitaminų B1, B2, PP, o vitamino C yra net du kartus daugiau nei morkose.
Šakniavaisiuose yra 9-16 % cukrų, 1,8-3 % baltymų, 0,7-1,4 % celiuliozės, 0,8-1,3 % mineralinių medžiagų, taip pat rūgščių, vitaminų (ypač vitamino P).
Tiek šakniavaisiai tiek lapai vartojami salotose, sriubose, kaip garnyras.
Tinka vartoti su: graikiniais riešutais, feta sūriu, obuoliais, kiauliena, žuvimi, čili pipirais, sviestu, kiaušiniais, bulvėmis, grietine, actu, kariu, agurkais, krapais, citrinomis, garstyčiomis, muskatu, svogūnais, petražolėmis, peletrūnu, krienais, pankoliais, apelsinais, ožkos sūriais, pelėsiniu sūriu.

Kategorijos:Blogas Tagged With: burokėliai

 

Panašūs receptai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?
Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?
Žuvies sultinys
Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?
10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien
10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Previous Post: « Sluoksniuotas daržovių pyragas
Sekantis įrašas: Žirnių košė prie alaus »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2022 · Kulinare.lt