• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Česnakas

2010-04-15 by Kulinarė 2 komentarai

Česnakas

Česnakas – nuo seniausių laikų aukštinama ir vertinama prieskoninė daržovė, kuri naudojama beveik viso pasaulio virtuvėje.

Aštrus skonis ir kvapas lemia šios daržovės vartojimą kulinarijoje. Jis suteikia maistui aštrų, pikantišką ir savitą kvapą. Kad šios savybės išliktų, smulkintas česnakas į patiekalus dedamas baigiant virti. Vartojamas šviežias, džiovintas arba miltelių pavidalu.

Ši prieskoninė daržovė vartojama rauginamiems produktams bei marinatams, konservams ir dešroms skaninti.
Kulinarijoje smulkintas česnakas dedamas į daugelį mėsos, paukštienos bei daržovių patiekalų, į padažus, ruošiant žuvį ir kt.

Lygiai taip pat kaip vertinamas kulinarijoje, česnakas vertinamas ir medicinoje. Nuo seniausių laikų žmonės tikėjo jo stebuklinga gydymo galia, vartojo jį gydydami įvairiausias ligas.

Kategorijos:Blogas Tagged With: česnakas, prieskoniai

 

Panašūs receptai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?
Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?
Žuvies sultinys
Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?
10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien
10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Previous Post: « Svogūnas
Sekantis įrašas: „Bagna càuda“-padažas mirkyti daržovėms »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt