
Cinamonas, tai lauramedinių šeimos cinamono medžio nulupta, išdžiovinta šakų vidinė žievė, vartojama kaip nepaprastas prieskonis maltas ar jo lazdelės.
Cinamono skonis aštriai saldus, labai intensyvus ir šiltas. Dėl šių savybių Azijos virtuvėje vienas iš pagrindinių prieskonių naudojamų ne tik desertų, duonos kepinių, bet ir mėsos, daržovių patiekalų gamyboje. Valgiui suteikia pikantišką kvapą ir skonį.
Cinamonas vartojamas gaminant įvairius karštus ir šaltus gėrimus, padažams, ypač pikantiškiems pomidorų ar paprikų padažams, ir kruopų valgiams paskaninti. Ypač dera su aštriais prieskoniais.
Tinka vartoti su: obuoliais, uogomis, vištiena, šokoladu, kava, vaisiais, apelsinais, ryžiais, kiauliena, veršiena, ryžiais, kuskusu, ėriena, čili pipirais,
Parašykite komentarą