Citrinžolė – prieskoninis žolinis augalas, paplitęs Azijoje bei Okeanijoje, naudojama Azijos šalių (Tailando, Šri lankos, Vietnamo) bei Karibų salų virtuvėse.
Šis prieskonis turi citrinos vaisiaus aromato. Citrinžolės stiebai labai kieti, todėl prieš naudojant juos reikia labai plonai supjaustyti, arba galima naudoti nepjaustytus, prieš tai juos kiek sutraiškius, kad lengviau išsiskirtų aromatas.
Dažniausiai naudojama gaminant rytietiškus patiekalus: troškinius, sriubas, padažus, žuvį ar vištieną, taip pat gali būti naudojama arbatai.
Citrinžolė savo aromatines savybes gerai išlaiko ir karštoje temperatūroje, tad ją galima naudoti jau gaminimo pradžioje.
Kai kurios šalys citrinžolę naudoja kvepalams, muilui gaminti ar kaip gydomąją žolelę.
Labiausiai dera su vištiena, kiauliena, žuvimi, vėžiagyviais.
Parašykite komentarą