• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Cintrinžolė

2010-08-17 by Kulinarė Palikti komentarą

Cintrinžolė

Citrinžolė – prieskoninis žolinis augalas, paplitęs Azijoje bei Okeanijoje, naudojama Azijos šalių (Tailando, Šri lankos, Vietnamo) bei Karibų salų virtuvėse.

Šis prieskonis turi citrinos vaisiaus aromato. Citrinžolės stiebai labai kieti, todėl prieš naudojant juos reikia labai plonai supjaustyti, arba galima naudoti nepjaustytus, prieš tai juos kiek sutraiškius, kad lengviau išsiskirtų aromatas.
Dažniausiai naudojama gaminant rytietiškus patiekalus: troškinius, sriubas, padažus, žuvį ar vištieną, taip pat gali būti naudojama arbatai.

Citrinžolė savo aromatines savybes gerai išlaiko ir karštoje temperatūroje, tad ją galima naudoti jau gaminimo pradžioje.

Kai kurios šalys citrinžolę naudoja kvepalams, muilui gaminti ar kaip gydomąją žolelę.

Labiausiai dera su vištiena, kiauliena, žuvimi, vėžiagyviais.

Kategorijos:Blogas Tagged With: citrinžolė, prieskoniai

 

Panašūs receptai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?
Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?
Žuvies sultinys
Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?
10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien
10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Previous Post: « Rozmarinas
Sekantis įrašas: Makaronai su kiaušiniu bei daržovėmis »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt