• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Čiobrelis

2010-08-17 by Kulinarė 1 Comment

Čiobrelis

Čiobrelis – daugiametis, labai aromatingas, 10–13 cm aukščio puskrūmis plačiai vartojamas ne tik medicinoje, bet ir kulinarijoje.

Šis augalas paplitęs Skandinavijoje, Vakarų ir Vidurio Europoje, Vakarų ir Rytų Sibire. Lietuvoje dažnas sausuose smėlinguose šlaituose, retuose pušynuose.

Kaip prieskonis šis augalas vartojamas labai plačiai: sriuboms, salotoms, apkepams, mėsos patiekalams, daržovėms skaninti. Labiausiai dera su česnaku, bulvėmis, paukštiena, kiauliena, cukinijomis, mėtomis. Ypatingai gerą skonį suteikia keptoms daržovėms.

Vartojamas tiek šviežias tiek ir džiovintas.

Kategorijos:Blogas Tagged With: čiobrelis, prieskoniai

 

Panašūs receptai

Marcipanas
Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija
Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?
Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?
Žuvies sultinys
Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

Previous Post: « Makaronai su kiaušiniu bei daržovėmis
Sekantis įrašas: Makaronų „pyragas“ su žirneliais »

Reader Interactions

Comments

  1. Luna

    2019-09-08 at 17:40

    labai padėjo kuriant mini pristatymą apie čiobrelį. Ačiū labai! ♡

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt