• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Imbieras

2010-04-15 by Kulinarė 1 Comment

Imbieras

Imbieras – prieskoninis bei vaistinis augalas, augantis daugiausia Kinijos, Japonijos, Vietnamo, Indijos, Vakarų Afrikos, Argentinos, Brazilijos, Jamaikos srityse. Medicinoje bei kulinarijoje vartojama imbiero šaknis.
Imbieras yra skirstomas į juodąjį, kuris yra nelupamas, o tik nuplikomas verdančiu vandeniu ir baltąjį imbierą, kuris yra 6val. mirkomas 2 proc. chloro kalkių tirpale ir išdžiovinamas.

Imbieras naudojamas turbūt visose pasaulio virtuvėse. Indijoje gaminami kelių rūšių miltai su džiovintu imbieru. Dažnai maisto gamyboje naudojami aštraus skonio ir aitraus kvapo imbiero milteliai, kuriais gardinami kiaulienos, jūros gėrybių, žuvies, avienos, jautienos bei paukštienos patiekalai. Jo yra dedama į įvairius sultinius, sriubas, saldžiarūgščius padažus.
Imbieras labai plačiai naudojamas konditerijoje: skaninami gėrimai, dedama į įvairiausius konditerinius kepinius, daromi įdarai, saldainiai. Geriausiai šis prieskonis dera su: morkomis, vištiena, šokoladu, vaisiais, kumpiu, ledais,  melionu, svogūnais, kiauliena, moliūgais, ryžiais, pomidorais.

Imbieras be galo turtingas vitaminais C, B1, B2, A. Jame gausu magnio, fosforo, kalcio, taip pat aptinkama geležies, kalio, natrio ir cinko. Vartojamas virškinimui gerinti, nuo pilvo pūtimo, peršalimui gydyti, suteikia energijos.

Kategorijos:Blogas Tagged With: imbieras, kiauliena, kumpis, ledai, melionas, moliūgas, morkos, pomidorai, prieskoniai, receptas, ryžiai, šokoladas, svogūnai, top receptai, vištiena

 

Panašūs receptai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?
Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?
Žuvies sultinys
Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?
10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien
10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Previous Post: « Šparagų tofu
Sekantis įrašas: Balzamiko actas »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt