• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Krapai

2010-07-02 by Kulinarė Palikti komentarą

Krapai

Krapai – tai vienmetis prieskoninis bei vaistinis augalas, kilęs Viduržemio jūros rytinėje pakrantėje ir plačiai naudojamas visame pasaulyje.

Krapai labai vertingi,kadangi turi daug eterinių aliejų, vitaminų, mineralinių druskų, geležies, fosforo, kalio. Krapuose gausu vitamino C, karotino, vitaminų B1, B2, PP, kalcio, magnio. Visos dalys maloniai specifiškai kvepia.
Šis augalas tinka kaip uždaras įvairiems patiekalams. Jis aromatizuoja maistą, suteikia malonų skonį, praturtina vitaminais ir mineralinėmis medžiagomis. Jų dedama į salotas, mišraines, mėsos, žuvies, daržovių sriubas bei antruosius patiekalus. Dedami į paruoštus patiekalus arba 5-10 minučių prieš baigiant virti. Taip pat beriama ant sumuštinių, skaninamas majonezas. Sėklomis skaninami duonos gaminiai, actas, marinatai. Eterinis aliejus naudojamas konditerijos, likerių pramonėje ir parfumerijoje.

Gydomosios savybės. Krapų sėklos palengvina virškinimą, užkerta kelią susidaryti žarnyne dujoms, mažina kraujo spaudimą, tinka sergant stenokardija, širdies veiklos nepakankamumu, turint akmenų inkstuose ar šlapimo pūslėje. Taip pat padeda gydyti vaikus nuo naktinio šlapimo nelaikymo.

Kategorijos:Blogas Tagged With: krapai, majonezas, mišrainė, prieskoniai, salotos, sriuba

 

Panašūs receptai

Marcipanas
Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija
Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?
Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?
Žuvies sultinys
Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

Previous Post: « Kepta kalakutienos krūtinėlė su pastarnokais ir morkomis
Sekantis įrašas: Pikantiškos salotos »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • Sausainių formelė "Namas" Sausainių formelė "Namas"
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm
  • Stiklinis dubuo salotoms, 970ml Stiklinis dubuo salotoms, 970ml
  • Sausainių kepimo formelė "Elnias" Sausainių kepimo formelė "Elnias"
  • Stiklinis dubuo salotoms, 25cm Stiklinis dubuo salotoms, 25cm

Populiariausi receptai

  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės
  • Marinuoti svogūnai Marinuoti svogūnai prie šašlykų
  • Virtos didelės pupos su česnaku Virtos didelės pupos su česnaku
  • Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2025 · Kulinare.lt