• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Naminis rikotos sūris

2011-04-20 by Kulinarė 2 komentarai

Žodis “ricotta” itališkai reiškia “pervirtas”. Šis sūris vadinamas taip, nes yra gaminamas iš išrūgų, likusių nuo varškės gaminimo.
Išvirus ir perkošus varškę, lieka išrūgos, kurias pilame į dvidugnį ar nesvylantį puodą ir uždengę 12 valandų palaikome kambario temperatūroje.
Po 12 valandų išrūgas dedame ant silpnos ugnies ir kaitiname iki maždaug 90 laipsnių ir nuimame nuo ugnies. Pervirtas išrūgas paliekame truputį atvėsti. Po kiek laiko pradės matytis nedideli, lyg varškės, gabaliukais. Labai atsargiai perkošiame pervirtas išrūgas. Sudedame “varškę” į merliaus sūrmaišį ir pakabiname rikotos sūrį 2-3 valandoms.

Kategorijos:Blogas Tagged With: rikotos sūris

 

Panašūs receptai

Marcipanas
Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija
Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?
Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?
Žuvies sultinys
Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

Previous Post: « Miltiniai skryliukais su špinatų padažu
Sekantis įrašas: Trinta rūgštynių sriuba »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Makaronų salotos su rikotos sūriu ir cukinijomis | KULINARE.LT parašė:
    2020-05-01 14:52

    […] 400g rikotos sūrio […]

    Atsakyti
  2. Rikotos užkandis su keptais pomidorais | KULINARE.LT parašė:
    2021-10-21 13:19

    […] rikotos sūrio *100g svogūnų laiškų *8 vyšniniai pomidorai *1 skiltelė česnako *2 v.š. aliejaus * […]

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Aliuminis puodas, 20l Aliuminis puodas, 20l
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinis butelis metaliniu dangteliu, 1l Stiklinis butelis metaliniu dangteliu, 1l
  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Melamino indas salotoms su dangčiu, 23.6cm
  • Aliuminis puodas, 24cm Aliuminis puodas, 24cm
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis dubenėlis, 205ml Stiklinis dubenėlis, 205ml
  • Skaidri lėkštė Paris, 23cm Skaidri lėkštė Paris, 23cm
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm

Populiariausi receptai

  • Obuolių skonio pusryčių tortas Obuolių skonio pusryčių tortas
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sveikas sūrio pyragas Sveikas sūrio pyragas
  • grybu ikrai ziemai Grybų ikrai
  • astri adzika Aštri adžika žiemai

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt