Žodis “ricotta” itališkai reiškia “pervirtas”. Šis sūris vadinamas taip, nes yra gaminamas iš išrūgų, likusių nuo varškės gaminimo.
Išvirus ir perkošus varškę, lieka išrūgos, kurias pilame į dvidugnį ar nesvylantį puodą ir uždengę 12 valandų palaikome kambario temperatūroje.
Po 12 valandų išrūgas dedame ant silpnos ugnies ir kaitiname iki maždaug 90 laipsnių ir nuimame nuo ugnies. Pervirtas išrūgas paliekame truputį atvėsti. Po kiek laiko pradės matytis nedideli, lyg varškės, gabaliukais. Labai atsargiai perkošiame pervirtas išrūgas. Sudedame “varškę” į merliaus sūrmaišį ir pakabiname rikotos sūrį 2-3 valandoms.
Reader Interactions
Trackbacks
-
-
[…] rikotos sūrio *100g svogūnų laiškų *8 vyšniniai pomidorai *1 skiltelė česnako *2 v.š. aliejaus * […]
[…] 400g rikotos sūrio […]