• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Naminis rikotos sūris

2011-04-20 by Kulinarė 2 komentarai

Žodis „ricotta“ itališkai reiškia „pervirtas“. Šis sūris vadinamas taip, nes yra gaminamas iš išrūgų, likusių nuo varškės gaminimo.
Išvirus ir perkošus varškę, lieka išrūgos, kurias pilame į dvidugnį ar nesvylantį puodą ir uždengę 12 valandų palaikome kambario temperatūroje.
Po 12 valandų išrūgas dedame ant silpnos ugnies ir kaitiname iki maždaug 90 laipsnių ir nuimame nuo ugnies. Pervirtas išrūgas paliekame truputį atvėsti. Po kiek laiko pradės matytis nedideli, lyg varškės, gabaliukais. Labai atsargiai perkošiame pervirtas išrūgas. Sudedame „varškę“ į merliaus sūrmaišį ir pakabiname rikotos sūrį 2-3 valandoms.

Kategorijos:Blogas Tagged With: rikotos sūris

 

Panašūs receptai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?
Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?
Žuvies sultinys
Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?
10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien
10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Previous Post: « Miltiniai skryliukais su špinatų padažu
Sekantis įrašas: Trinta rūgštynių sriuba »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Makaronų salotos su rikotos sūriu ir cukinijomis | KULINARE.LT parašė:
    2020-05-01 14:52

    […] 400g rikotos sūrio […]

    Atsakyti
  2. Rikotos užkandis su keptais pomidorais | KULINARE.LT parašė:
    2021-10-21 13:19

    […] rikotos sūrio *100g svogūnų laiškų *8 vyšniniai pomidorai *1 skiltelė česnako *2 v.š. aliejaus * […]

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt