• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Peletrūnas

2010-08-23 by Kulinarė 1 Comment

Pelynas - Peletrūnas

Peletrūnas, kitaip vadinamas vaistiniu kiečiu, yra vaistinis ir prieskoninis augalas, paplitęs ir Lietuvoje.

Peletrūnas yra kartoko skonio, tad vartojant kulinarijoje nereiktų jo padauginti.

Dažniausiai šis prieskonis yra vartojamas prancūzų virtuvėje: dedama į salotas, sriubas, padažus arba juo pagardinami paukštienos ir kiaulienos patiekalai.

Peletrūnas vartojamas prieskoniniam actui ir aliejui gaminti.

Kategorijos:Blogas Tagged With: peletrūnas, prieskoniai

 

Panašūs receptai

Marcipanas
Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija
Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?
Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?
Žuvies sultinys
Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

Previous Post: « Šokoladinis-apelsininis pyragas
Sekantis įrašas: Česnakinis padažas »

Reader Interactions

Comments

  1. Gintaras

    2012-08-16 at 16:45

    Sveiki. Nereikėtų klaidinti skaitytojų. Peletrūnas ir pelynas yra du skirtingi augalai, nereikėtų jų tapatinti. Taip pat skiriasi jų skoninės savybės. Stipriai suabejočiau dėl peletrūno naudojimo kiaušinių, jūros gėrybių, žuvies gardinimui. Kiaulienai, varškės patiekalams – taip.

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis dubuo salotoms, 970ml Stiklinis dubuo salotoms, 970ml
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Sausainių formelė "Namas" Sausainių formelė "Namas"
  • Stiklinis kepimo indas Quttin, 725ml Stiklinis kepimo indas Quttin, 725ml
  • Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm
  • Raudona lėkštė, 16x16cm Raudona lėkštė, 16x16cm

Populiariausi receptai

  • Virtos didelės pupos su česnaku Virtos didelės pupos su česnaku
  • Tinginiu balandeliai Tinginių balandėliai
  • Greitas bananų pyragas Greitas bananų pyragas
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2025 · Kulinare.lt