
Peletrūnas, kitaip vadinamas vaistiniu kiečiu, yra vaistinis ir prieskoninis augalas, paplitęs ir Lietuvoje.
Peletrūnas yra kartoko skonio, tad vartojant kulinarijoje nereiktų jo padauginti.
Dažniausiai šis prieskonis yra vartojamas prancūzų virtuvėje: dedama į salotas, sriubas, padažus arba juo pagardinami paukštienos ir kiaulienos patiekalai.
Peletrūnas vartojamas prieskoniniam actui ir aliejui gaminti.
Sveiki. Nereikėtų klaidinti skaitytojų. Peletrūnas ir pelynas yra du skirtingi augalai, nereikėtų jų tapatinti. Taip pat skiriasi jų skoninės savybės. Stipriai suabejočiau dėl peletrūno naudojimo kiaušinių, jūros gėrybių, žuvies gardinimui. Kiaulienai, varškės patiekalams – taip.