• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Petražolės

2010-07-07 by Kulinarė Palikti komentarą

Petražolės

Tai dvimetis žolinis prieskoninis bei vaistinis augalas, užaugantis iki 1 m aukščio. Stiebas stačias, plikas, šakotas. Apatiniai lapai plunksniškai suskaldyti, o viršutiniai – trilapiai. Augalas žydi liepos-rugsėjo mėnesiais smulkiais, geltonai žaliais žiedais, susitelkusiais skėčio formos žiedynuose.

Greičiausiai petražolė kilusi iš Viduržemio pajūrio šalių, kadangi jos dar pasitaiko augančio savaime.
Petražolės labai plačiai vartojamos kulinarijoje, ypač lapinių rūšių. Supjaustytų šviežių žalumynų Petražolės žalumynai, ypač lapinių rūšių, plačiai vartojami Petražolės kaip garnyras ir pagardas. Supjaustytų šviežių žalumynų dedama į pirmuosius ir antruosius patiekalus (išskyrus pieniškus). Jie ne tik pagražina ir valgį, bet ir praturtina vitaminais. Šio prieskonio dažnai dedama verdant sultinius (ypač dera su krapais). Petražolės aromatinga šaknis kulinarijoje vartojama taip pat dažnai. Jos dedama ne tik į sultinius, bet ir į žuvies ir mėsos patiekalus, padažus jiems. Kad petražolių turėtume žiemą ir pavasarį, žalumynai ir pjaustyti šakniavaisiai džiovinami. Džiovintos petražolės ilgai išlaiko savybes. Petražolė vartojama ir konservų pramonėje.

Liaudies medicinoje nuo seno petražolėmis būdavo žadinamas apetitas ir gerinamas virškinimas. Petražolių sėklomis dažnai varomas šlapimas, sergant vandene, inkstų ir šlapimo pūslės akmenlige, esant pabrinkimams dėl širdies nepakankamumo. Panašiai augalas Receptai ir patiekalai ir homeopatijoje. Sėklos vartojamos, sutrikus mėnesinių ciklui (kai Receptai ir patiekalai atvejais), esant skausmingoms mėnesinėms, prostatos uždegimui ir kaip prakaitavimą skatinantis vaistas.

Kategorijos:Blogas Tagged With: petražolė, prieskoniai

 

Panašūs receptai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?
Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?
Žuvies sultinys
Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?
10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien
10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Previous Post: « Tuno kepsnys
Sekantis įrašas: Harisos padažas »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2022 · Kulinare.lt