Rozmarinas- tai daugiametis žolinis augalas plačiai naudojamas kulinarijoje, medicinoje bei kosmetikoje.
Šis prieskonis daugiausia paplitęs Viduržemio jūros regione.
Augalo lapuose gausu eterinių aliejų, kurie augalui suteikia stiprų aromatą.
Rozmarinas naudojamas tiek džiovintas tiek ir šviežias. Tai puikus pagardas žuviai, daržovių sriuboms, salotoms, keptai mėsai, paukštienai, grybams, marinatui. Italijoje dažnai vartojamas pomidorų padažams. Kaip prieskonis rozmarinas labiausiai dera su pupelėmis, paukštiena, žuvimi, ėriena ir kiauliena, kepta mėsa, bulvėmis, svogūnais, apelsinais, žirniais, špinatais.
Rozmarinas taip pat vartojamas gaiviųjų gėrimų gamyboje, nes jis puikiai atgaivina, suteikia jėgų.
Parašykite komentarą