• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Svogūnas

2010-04-15 by Kulinarė 1 Comment

Svogūnas

Svogūnas yra viena labiausiai paplitusių prieskoninių daržovių, kuri vartojama ir žalia, ir virta, ir kepta, ir džiovinta.
Gydymo tikslais svogūnas vartojamas bronchitui gydyti, imuniteto stiprinimui. Taip pat svogūnų sultimis gydomos žaizdos, nudegimai, akių miežis, ausų uždegimas.

Be to svogūnas naudojamas kaip natūrali trąša – lukštų nuoviras pilamas į dirvą, stabdo bakterijų vystymąsi.

Svogūnas bei svogūnų laiškai labai vertingi maistine sudėtimi – juose gausu vitaminų (C -60 mg%, B2, karotino -4 mg%, pektino), eterinių aliejų, cukraus.

Tinka prie: mėsos, paukštienos, daržovių, grybų, miltinių gaminių, žuvies ir kt. Dera su daugeliu prieskonių.

Kategorijos:Blogas Tagged With: daržovės, grybai, karštieji patiekalai, mėsa, paukštiena, prieskoniai, receptas, svogūnai, top receptai, vegetariški patiekalai, žuvis

 

Panašūs receptai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?
Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?
Žuvies sultinys
Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?
10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien
10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Previous Post: « Soja ir jos produktai
Sekantis įrašas: Česnakas »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Šparagų tofu | KULINARE.LT parašė:
    2021-10-22 05:55

    […] pusė nedidelio svogūno […]

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2022 · Kulinare.lt