Pudingas:
- 1 skardinė kondensuoto pieno
- 400ml grietinėlės
- 200 ml pieno
- 400 gr natūralus graikiškas jogurtas
- 200 gr morkų
- 20 gr bespalvės želatinos ( ištirpinta 4 šaukštuose karšto vandens)
Karamelės sirupas:
- 200 gr cukraus
- 100 ml vandens
- 40 gr smulkiai tarkuotų morkų
Gaminimas:
- Sumaišykite pieną ir morkas į trintuvėje. Maišykite 3 minutes.
- Dėkite mišinį į puodą ir įpilkite kondensuoto pieno bei grietinėlės.
- Virkite šį mišinį, kol susidarys kremas. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite bespalvę želatiną.
- Maišykite, kol šiek tiek atvės, tada supilkite mišinį į trintuvą ir įpilkite jogurto. Maišykite 2 – 3 minutes.
- Sutepkite formą augaliniu aliejumi. Supilkite mišinį. Įdėkite į šaldytuvą ir palikite 3 – 4 valandas.
- Pavirkite cukrų, leiskite jam ištirpti.
- Tada įpilkite vandens ir morkas. Maišykite ir virkite keletą minučių, kol sutirštės.
- Atsargiai išimkite pudingą.
- Ant pudingo supilkite karamelės sirupą.
- Skanaus!
Receptas dalyvauja konkurse „Maistas Dėl Kurio Alpstu„
Recepto autorė – Tatiane Soares Ruikis.
Įvertinkite receptą
Spauskite norėdami įvertinti.
Vidutinis vertinimas / 5. Balsų skaičius:
Parašykite komentarą