Pagrindas:
- 160 g sausainių
- 4 valg. š. kokosų aliejaus
Įdaras:
- 1250 ml (680 g) vanilinių ledų
- 1/2 st. riešutų sviesto, ištirpinto
- 1/2 st. kepintų ir sūdytų žemės riešutų, stambiai sukapotų
Karamelė:
- 3 valg. š. riešutų sviesto, ištirpinto
- 1 valg. š. kokosų aliejaus, ištirpinto
Papuošimui:
- 40 g juodojo šokolado, ištirpinto
- 1/2 st. kepintų ir sūdytų žemės riešutų, stambiai sukapotų
Gaminimas:
- Sausainius susmulkinti iki trupinių, sumaišyti su ištirpintu kokosų aliejų. Į 22 cm pyrago formos apačią įdėti kepimo popierių.
- Suberti sausainius į formą, išlyginti.
- Atitirpinti ledus, kad juos būtų lengva išmaišyti. Perkelti į didelį indą.
- Karamelė: indelyje sumaišyti ištirpintą riešutų sviestą ir kokosų aliejų.
- Į ledus supilti riešutų sviestą, 1/2 st. riešutų. Supilti į kepimo formą.
- Ant viršaus apšlakstyti keliais šaukštais karamelės, užberti 1/2 st. riešutų, apšlakstyti šokoladu, likusia karamele.
- Tortą įdėti į šaldymo kamerą mažiausiai 4 val.
- Skanaus!
Receptas dalyvauja konkurse „Maistas Dėl Kurio Alpstu„
Recepto autorė – Aušra.
Įvertinkite receptą
Spauskite norėdami įvertinti.
Vidutinis vertinimas / 5. Balsų skaičius:
Parašykite komentarą