Tešlai:
- 75gr. kiaušinių baltymų
- 100gr. migdolų miltų
- 110gr. cukraus pudros
- 35gr. cukraus
- 2 arb. šaukšteliai vyšnių sulčių
- 2 lašeliai vyšninės spalvos valgomųjų dažų
Kremui:
- 100ml augalinės grietinėlės
- 100gr. kambario temperatūros sviesto
- 100gr. cukraus pudros
- 2 arb. šaukšteliai citrinos sulčių.
Gaminimas:
- Išplakti kiaušinių baltymus, palaipsniui pilant cukrų, iki standžių morenginių putų.
- Palaipsniui į baltymus įsijoti migdolų miltus su cukraus pudra ir palengva išmaišyti, supilti vyšnių sultis ir įlašinti dažų ir pamaišyti, kol gausis masė, bėganti nuo mentelės kaip tiršta grietinė.
- Ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos konditeriniu maišeliu išspausti apvalius sausainiukus, palaukti apie 45min. kol apdžius jų paviršius ir kepti apie 15-20 min 170 laipsnių orkaitėje, kol pasirodys sijonėliai. Atvėsinti ir sulipinti pasiruoštu kremu.
- Kremui: išplakti sviestą, grietinėlę su cukraus pudra, įpilti citrinos sulčių ir išmaišyti.
- Įdaryti macaronus, padėti į šaldytuvą kokiai valandai ir skanauti su kava.
- Skanaus!
Receptas dalyvauja konkurse „Maistas Dėl Kurio Alpstu„
Recepto autorė – Simona Žižytė .
Įvertinkite receptą
Spauskite norėdami įvertinti.
Vidutinis vertinimas / 5. Balsų skaičius:
Parašykite komentarą