Ingridientai
- 80g sviesto
- 230g rudojo cukraus
- 100g nesaldinto kondensuoto pieno
- 2-3 v.š. vandens
- 0,25 a.š. druskos
Gaminimas
Į keptuvę sudedame sviestą, cukrų, druską bei pilame vandenį. Ant vidutinės ugnies kaitiname viską apie 7 minutes. Suformavus karamelei – pilame viską į kondesuotą pieną ir gerai išmaišome.
Šis padažas tiks paskaninti įvairius desertus.
[…] Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Kiaušinį išplakame. Bananus supjaustome griežinėliais. Sluoksniuotą tešlą atšildome, aptepame kiaušiniu ir supjaustome į nedidelius kvadratus (vieną tešlos lakštą pjauname į 6 gabaliukus). Ant kiekvieno tešlos kvadratėlio dedame po 1-2 banano gabaliukus. Paruoštus sausainius dedame ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir kišame į orkaitę, kur kepame apie 15 minučių. Iškeptus sausainius galime paskaninti karameliniu padažu. […]