Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Grietinės (30%) – 100g
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Pieno – 100ml
- Vištienos – 400g
- Pomidorų padažo – 2 šaukštai
- Parmezano sūrio – 100g
- Kvietinių miltų – 10g
- Kiaušinių – 1vnt.
- Salierų – 2vnt.
- Čili pipirų – 2vnt.
- Konservuotų kukurūzų – 200g
- Lazanijos lakštų – 9vnt.
- Paprikų – 2vnt.
Lazanija – tai įdarytas makaronų apkepas. Šis patiekalas įdaromas su labai įvairiais produktais: mėsa, tunu, daržovėmis, sūriais, špinatais ir t.t. Tai vienas iš tradicinių italų patiekalų.
Gaminimas
- Išvirkite vištieną ir supjaustykite gabalėliais.
- Lazanijos lakštus apverdame kelias minutes, kad būtų minkštesni.
- Paprikas nuplauname ir išimame sėklas. Supjaustome nestoromis juostelėmis. Dedame į įkaitintą keptuve su 2 valg. š. aliejaus ir kepame kelias minutes, kol apskrus. Baigiant kepti paprikoms, sudedame smulkintus (be sėklų) čili pipirus, kartu dedame pjaustytą vištieną, pora minučių pakepame, kad aštrumas įsigertų į vištieną.
- Inde elektriniu maišytuvu išmaišome grietinę, pieną, miltus ir kiaušinį, žiupsnelį druskos ir pipirų.
- Į kepimo indą dedame tris lakštus lazanijos (jei kepimo indas mažesnis ar didesnis, dėti tiek, kad išklotumėte indą). Dedame sluoksnį vištienos su paprikomis, pilame pusę indelio kiaušinio ir grietinės plakinio, pusę visų pjaustytų salierų, pabarstome sauja kukurūzų ir tarkuotu sūriu sūrio. Uždengiame kitu sluoksniu makaronų ir vėl paeiliui dedame priedus (vištiena, plakinys, salieras, kukurūzai ir sūris).
- Uždengus paskutinį sluoksnį lazanijos makaronų aptepame juos pomidorų padažu, suberiame kukurūzus ir pabarstome likusiu sūriu sūriu.
- Kepame 40-45 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Kepti geriausia būtų inde su dangčiu, kad patiekalas neišdžiūtų.
Parašykite komentarą