
Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Mozarella sūrio – 100g
- Vištienos krūtinėlės – 300g
- Pomidorų – 300g
- Vištienos sultinio kubelių – 10g
- Vandens – 100ml
- Lazanijos lakštų – 9vnt.
- Lydyto sūrio – 100g
Lazanija – tai įdarytas makaronų apkepas. Šis patiekalas įdaromas su labai įvairiais produktais: mėsa, tunu, daržovėmis, sūriais, špinatais ir t.t. Tai vienas iš tradicinių italų patiekalų.
Gaminimas
- Į verdantį vandenį dedame vištienos krūtinėlę ir verdame apie 15-20min.
- Išvirtą vištieną supjaustome juostelėmis.
- Didesniame inde pjaustytą vištieną sumaišome su lydytų sūreliu, 1 gabaliuku smulkino mozzarella sūrio ir sultiniu (kuris turi būti ištirpintas karštame vandenyje).
- Kepimo inde išklojame 3 ar 2 (kiek telpa) lazanijos lakštus ir ant viršaus dedame sluoksnį paruoštos vištienos su padažu, vėl klojame ant padažo lazanijos makaronus ir vėl dedame sluoksnį paruošto padažo. Taip išklojame visus lazanijos makaronus.
- Viršutinius lazanijos lakštus storai aptepame pomidorų padažu bei sudedame likusį smulkintą mozzarella sūrį.
- Kepti apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Parašykite komentarą