• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Pievagrybių, varškės ir špinatų pyragas (Galette)

2021-04-21 by Kulinarė Palikti komentarą

Pievagrybių, varškės ir špinatų pyragas (Galette)

Ar jau lankėtės mūsų parduotuvėje? Užsukite ir apžiūrėkite mūsų nuolat atsinaujinantį, kepimo indų, lėkščių ir kitų virtuvės reikmenų asortimentą. Parduotuvę rasite čia.

Tešlai reikės:

  • 110 g šviesių speltų miltų
  • 70g kukurūzų miltų
  • 80g sviesto
  • 100g graikiško jogurto
  • 1,5 v.š. šalto vandens
  • Žiupsnelio druskos
  • Didelio žiupsnio prieskonių (naudojau viduržemio jūros, tinka ir itališkos žolelės)

Įdarui reikės:

  • 300g pievagrybių
  • 2 vidutinių raudonųjų svogūnų
  • 2 skiltelių česnako
  • 120g špinatų
  • 250g birios liesos varškės
  • 2 kiaušinių

Gaminimas:

  1. Alyvuogių aliejuje apkepkite smulkiai supjaustytus svogūnus.
  2. Įspauskite česnako skilteles ir sudėkite griežinėliais supjaustytus pievagrybius. Kepkite, kol išgaruos skystis.
  3. Įmaišykite špinatus. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Atvėsinkite.
  4. Sumaišykite abiejų rūšių miltus, druską ir prieskonius.
  5. Sudėkite šaltą, smulkiai supjaustytą sviestą ir sutrinkite rankomis arba virtuviniu kombainu iki trupinių.
  6. Graikišką jogurtą sumaišykite su vandeniu ir įmaišykite į tešlą.
  7. Miltais pabarstykite dubenį ir įdėkite suformuotą tešlos rutulį. Palaikykite šaldytuve 30 min. – 1 val.
  8. Tuo tarpu kiaušinius šiek tiek paplakite ranka.
  9. Atvėsusius pievagrybius sumaišykite su varške ir supilkite maždaug 1,5 kiaušinio. Jei reikia, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
  10. Išimkite tešlą ir iškočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų į apskritimą. Jei pasirodytų lipni, prieš kočiojant šiek tiek pabarstykite miltais.
  11. Į vidurį sudėkite įdarą ir tolygiai paskirstykite, palikdami kraštus užlenkimui.
  12. Užlenkite tešlos kraštus ir aptepkite likusiu kiaušinio plakiniu. Jei plakinio lieka, paskirstykite ant įdaro.
  13. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
  14. Skanaus!

Už receptą dėkojame – Ievai.

Kategorijos:Apkepai, Daržovių bei grybų patiekalai

 

Panašūs receptai

Lengvas daržovių pyragas be miltų
Lengvas daržovių pyragas be miltų
Grybų ir faršo pyragas
Kopūstų ir grybų pyragas

Previous Post: « Daržovių troškinys kokosų piene
Sekantis įrašas: Kakavinis varškės pyragas »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • Raudona lėkštė, 16x16cm Raudona lėkštė, 16x16cm
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis dubuo salotoms, 970ml Stiklinis dubuo salotoms, 970ml
  • Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm
  • Stiklinis dubuo salotoms, 25cm Stiklinis dubuo salotoms, 25cm
  • Indas salotoms, 22.50x10cm Indas salotoms, 22.50x10cm

Populiariausi receptai

  • Virtos didelės pupos su česnaku Virtos didelės pupos su česnaku
  • Greitas bananų pyragas Greitas bananų pyragas
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Trapios sviestinės tešlos receptas Trapios sviestinės tešlos receptas
  • Sviesto ir grietinės padažas Sviesto ir grietinės padažas

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2025 · Kulinare.lt