Ar jau lankėtės mūsų parduotuvėje? Užsukite ir apžiūrėkite mūsų nuolat atsinaujinantį, kepimo indų, lėkščių ir kitų virtuvės reikmenų asortimentą. Parduotuvę rasite čia.
Tešlai reikės:
- 110 g šviesių speltų miltų
- 70g kukurūzų miltų
- 80g sviesto
- 100g graikiško jogurto
- 1,5 v.š. šalto vandens
- Žiupsnelio druskos
- Didelio žiupsnio prieskonių (naudojau viduržemio jūros, tinka ir itališkos žolelės)
Įdarui reikės:
- 300g pievagrybių
- 2 vidutinių raudonųjų svogūnų
- 2 skiltelių česnako
- 120g špinatų
- 250g birios liesos varškės
- 2 kiaušinių
Gaminimas:
- Alyvuogių aliejuje apkepkite smulkiai supjaustytus svogūnus.
- Įspauskite česnako skilteles ir sudėkite griežinėliais supjaustytus pievagrybius. Kepkite, kol išgaruos skystis.
- Įmaišykite špinatus. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Atvėsinkite.
- Sumaišykite abiejų rūšių miltus, druską ir prieskonius.
- Sudėkite šaltą, smulkiai supjaustytą sviestą ir sutrinkite rankomis arba virtuviniu kombainu iki trupinių.
- Graikišką jogurtą sumaišykite su vandeniu ir įmaišykite į tešlą.
- Miltais pabarstykite dubenį ir įdėkite suformuotą tešlos rutulį. Palaikykite šaldytuve 30 min. – 1 val.
- Tuo tarpu kiaušinius šiek tiek paplakite ranka.
- Atvėsusius pievagrybius sumaišykite su varške ir supilkite maždaug 1,5 kiaušinio. Jei reikia, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
- Išimkite tešlą ir iškočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų į apskritimą. Jei pasirodytų lipni, prieš kočiojant šiek tiek pabarstykite miltais.
- Į vidurį sudėkite įdarą ir tolygiai paskirstykite, palikdami kraštus užlenkimui.
- Užlenkite tešlos kraštus ir aptepkite likusiu kiaušinio plakiniu. Jei plakinio lieka, paskirstykite ant įdaro.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Ievai.
Parašykite komentarą