Ingridientai
- 400g šaldytų koldūnų su mėsa
- 150g džiovintų baravykų
- 1 svogūnas
- 100ml sultinio
- 1,5 v.š. miltų
- 2 skiltelės česnako
- 3 v.š. sviesto
- 3 v.š. aliejaus
- 200ml grietinėlės
- 100g fermentinio sūrio
- 4-6 riekelės mozzarella sūrio
- 20g svogūno laiškų
- druska ir pipirai
Gaminimas
Baravykus užpilame verdančiu vandeniu ir pamirkome bent 20 minučių.
Išmirkytus grybus susmulkiname.
Koldūnus išverdame ir nusausiname. Įkaitiname keptuvę su 3 v.š. aliejaus ir sudedame virtus koldūnus, kuriuos kepame 5-8 minutes, kol truputi apskrunda. Apkeptus koldūnus nuimame nuo ugnies.
Svogūną bei česnakus susmulkiname.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame svogūnus bei česnakus, kuriuos kepame apie 3-4 minutes, beriame druskos ir pipirų, sudedame miltus ir išmaišome. Po minutės supilame grietinėlę ir sultinį. Sudedame baravykus, išmaišome ir ant silpnos ugnies troškiname 5-7 minutes vis pamaišydami.
Koldūnus sudedame į kepimo indą, užbarstome tarkuotą sūrį ir užpilame paruoštu baravykų padažu.
Dedame kepimo indą su koldūnais į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių ir kepame apie 15 minučių. Po 15 minučių išimame kepimo indą ir ant koldūnų išdėliojame mozzarella sūrio gabaliukus, pabarstome smulkintais svogūnų laiškais iš kišame atgal į orkaitę, kur baigiame kepti (apie 5-6 minutes).
Koldūnus su baravykų padažu patiekiame šiltus.
Parašykite komentarą