Šie aštrūs dubenėliai su krevetėmis puikiai tiks norintiems išbandyti naujų azijietiškų skonių. Patiekalas lengvas, skanus ir maistingas. Būtent tai, ko reikia geram dienos valgiui.
Aštriems krevečių dubenėliams reikės:
- 1 pakelio ryžių
- 1 batato (saldžiosios bulvės)
- Stiklinės sojų pupelių
- Stiklinės šaldytų mangų, pjaustytų kubeliais (galima naudoti ir šviežius)
- 225g šaldytų baltakojų blyškiųjų krevečių
- 1 v.š. raudonojo kario pastos
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
Patiekimui prie krevečių dubenėlių reikės:
- Žaliosios citrinos
- Sezamo sėklų
- Wakame jūros dumblių
- Druskos
Paruošimas:
- Sūdytame vandenyje išverdami kubeliais pjaustyti batatai.
- Atskirame puode sūdytame vandenyje verdami ryžiai.
- Keptuvėje atšildomos krevetės, nupilamas vanduo, pilamas aliejus.
- Kepinama sudėjus pupeles, mangus, įdėjus šaukštą raudonojo kario pastos, išspaudus skiltelę citrinos sulčių.
- Kepinama dar apie 5 min. ant nedidelės ugnies.
- Išvirę ryžiai nupilami ir praskalaujami šaltu vandeniu (greitai, kad nespėtų atvėsti), dedami į dubenėlius, kurių galite įsigyti ir mūsų parduotuvėje.
- Šalia dedami virti batatai, wakame dumbliai, krevetės su priedais.
- Viskas pabarstoma sezamo sėklomis, patiekiama su citrina (negailėkit apšlakstyti, tikrai paryškins skonį).
- Skanaus!
Jeigu mėgstate krevetes, tuomet būtinai paragaukite krevečių karį arba gaivias salotas su krevetėmis.
Už receptą dėkojame – tina_gamina.
Parašykite komentarą