
Tai neatsibostantis receptas, kadangi yra begalė būdų jas pagaminti vis kitokio skonio.
Kartais mirkytas per naktį avižas aš ryte pašildau orkaitėje apie 15 min. Konsistencija pasidaro “pyragiška”.
Štai vienas iš variantų, kaip skaniai paruošti avižas per naktį.
Patiekalui reikės
- Avižų
- Augalinio arba karvės pieno
- Agavų/klevų sirupo
- Riešutų sviesto
- Obuolio
- Šilauogių
- Cinamono
Paruošimas
- Avižos užpilamos pienu tiek, kad apsemtų (kiekis ~ trečdalis stiklinės arba jūsų jau atrastas mėgstamas kiekis).
- Ant viršaus pilamas sirupas, dedamos uogos, išmaišoma.
- Obuolys supjaustomas smulkiai, apšlakstomas sirupu, apibarstomas cinamonu ir dedamas ant avižų.
- Viskas apšlakstoma riešutų sviestu.
- Aš iškart viską dedu į kepimo indelius jei netyčia ryte norėsiu karšto košės varianto.
- Bet galima valgyti ir šaltą (pagal nuotaiką arba sezoną).
- Ryte norint karštos košės – pakepama 15 min. 180 C įkaitintoje orkaitėje.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – tina_gamina.
Parašykite komentarą