Kukuliams reikės:
- 400g kiaulienos faršo
- 1 nedidelio svogūno
- 3 skiltelių česnako
- Saujelės svogūnų laiškų
- Saujelės šviežių arba 1 a.š. džiovintų kalendrų
- Druskos ir pipirų pagal skonį
Padažui:
- 1 puodelio ananasų sulčių (tiks ir skystis nuo konservuotų ananasų)
- 4 v.š. sojos padažo
- 4 v.š. pomidorų pastos (tiks ir pomidorų padažas)
- 2 v.š. krakmolo
- 2 v.š. medaus
- 1 v.š. sezamų aliejaus
- 1 a.š. tarkuoto šviežio imbiero arba 0,5 a.š. džiovinto
- 1 v.š sezamo sėklų
- Puodelio smulkintų šviežių ar konservuotų ananasų
Gaminimo eiga:
- Visus ingredientus kukuliams sumaišome dubenyje.
- Formuojame nedidelius vienodo dydžio kukulius.
- Kukulius sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Kepame 10-15 minučių 200 laipsnių karščio orkaitėje. Kukuliai turi paruduoti ir nebebūti žali viduryje.
- Kol kukuliai kepa, pasiruošiame padažą.
- Gilioje keptuvėje sumaišome visus padažo ingredientus, išskyrus ananasus.
- Vis maišant kaitiname padažą ant nedidelės ugnies iki kol sutirštėja.
- Sudedame ananasus ir iškepusius kukulius. Išmaišome.
- Pakaitiname dar 2-3 minutes iki kol kukuliai tolygiai prisigers padažo.
- Patiekiame su ryžiais ir šviežiomis salotomis.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Emilijai.
Parašykite komentarą