• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Baltyminė duona be gliuteno

2017-05-01 by Kulinarė Palikti komentarą

Baltyminė duona be gliuteno

Ingridientai

  • Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Alyvuogių aliejaus – 4 šaukštai
  • Kiaušinių – 4vnt.
  • Vandens – 375ml
  • Sausų mielių – 7g
  • Lukštentų saulėgrąžų – 20g
  • Rozmarino – 0.5 šaukšto
  • Avinžirnių miltų – 250g
  • Migdolų miltų – 100g
  • Linų sėmenų – 50g
  • Chia sėklų – 20g
  • Sezamo sėklų – 20g
  • Moliūgų sėklų – 20g
  • Aguonų – 20g

Gaminimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
  2. Maždaug 1.5 litro kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
  3. Atskirai į dubenėlį įpilkite 375ml vandens ir sudėkite mieles bei įpilkite aliejaus. Išmaišykite ir palikite 5 minutėms.
  4. Į didelį dubenį sudėkite avinžirnių bei migdolų miltus, visas sėklas, šiek tiek druskos ir viduryje padarykite duobutę.
  5. Susmulkinkite rozmariną ir dėkite į dubenį.
  6. Įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite.
  7. Supilkite vandenį su mielėmis ir toliau lengvai maišykite, kol gausite vientisą masę.
  8. Gautą tešlą supilkite į kepimo formą, kad viskas gražiai ir tolygiai pasiskirstytų.
  9. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 45 minutes, kol duona gražiai apskrus, o įdūrus dantų krapštuką, ištrauksite neaplipusį tešla.
  10. Duoną išimkite iš orkaitės ir palikite apie 20 min, kad atvėstų.
  11. Skanaus!
  12. Jei norite ryškesnio ir šiek tiek kitokio skonio, duonos tešlą supylę į skardą apdenkite maistine plėvele, palikite šaldytuve per naktį ir kepkite kitą dieną.

Kategorijos:Miltiniai patiekalai, Patiekalai ir jų receptai, Sportas ir sveikata

 

Panašūs receptai

Keptos pudingo skonio avižos
Keptos pudingo skonio avižos
Vafliai su sūriu ir svogūnų laiškais
Vafliai su sūriu ir svogūnų laiškais
Energijos suteikiantys granolos batonėliai
Energijos suteikiantys granolos batonėliai

Previous Post: « Kokosų piene troškinta vištiena su čiobreliais
Sekantis įrašas: Caprese vištiena »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt