• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Baltyminė duona be gliuteno

2017-05-01 by Kulinarė Palikti komentarą

Baltyminė duona be gliuteno

Ingridientai

  • Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Alyvuogių aliejaus – 4 šaukštai
  • Kiaušinių – 4vnt.
  • Vandens – 375ml
  • Sausų mielių – 7g
  • Lukštentų saulėgrąžų – 20g
  • Rozmarino – 0.5 šaukšto
  • Avinžirnių miltų – 250g
  • Migdolų miltų – 100g
  • Linų sėmenų – 50g
  • Chia sėklų – 20g
  • Sezamo sėklų – 20g
  • Moliūgų sėklų – 20g
  • Aguonų – 20g

Gaminimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
  2. Maždaug 1.5 litro kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
  3. Atskirai į dubenėlį įpilkite 375ml vandens ir sudėkite mieles bei įpilkite aliejaus. Išmaišykite ir palikite 5 minutėms.
  4. Į didelį dubenį sudėkite avinžirnių bei migdolų miltus, visas sėklas, šiek tiek druskos ir viduryje padarykite duobutę.
  5. Susmulkinkite rozmariną ir dėkite į dubenį.
  6. Įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite.
  7. Supilkite vandenį su mielėmis ir toliau lengvai maišykite, kol gausite vientisą masę.
  8. Gautą tešlą supilkite į kepimo formą, kad viskas gražiai ir tolygiai pasiskirstytų.
  9. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 45 minutes, kol duona gražiai apskrus, o įdūrus dantų krapštuką, ištrauksite neaplipusį tešla.
  10. Duoną išimkite iš orkaitės ir palikite apie 20 min, kad atvėstų.
  11. Skanaus!
  12. Jei norite ryškesnio ir šiek tiek kitokio skonio, duonos tešlą supylę į skardą apdenkite maistine plėvele, palikite šaldytuve per naktį ir kepkite kitą dieną.

Kategorijos:Miltiniai patiekalai, Patiekalai ir jų receptai, Sportas ir sveikata

 

Panašūs receptai

Cukinijų vafliai
Cukinijų vafliai
Keptos pudingo skonio avižos
Keptos pudingo skonio avižos
Vafliai su sūriu ir svogūnų laiškais
Vafliai su sūriu ir svogūnų laiškais

Previous Post: « Kokosų piene troškinta vištiena su čiobreliais
Sekantis įrašas: Caprese vištiena »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • Sausainių formelė "Namas" Sausainių formelė "Namas"
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm
  • Stiklinis dubuo salotoms, 970ml Stiklinis dubuo salotoms, 970ml
  • Sausainių kepimo formelė "Elnias" Sausainių kepimo formelė "Elnias"
  • Stiklinis dubuo salotoms, 25cm Stiklinis dubuo salotoms, 25cm

Populiariausi receptai

  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės
  • Marinuoti svogūnai Marinuoti svogūnai prie šašlykų
  • Virtos didelės pupos su česnaku Virtos didelės pupos su česnaku
  • Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2025 · Kulinare.lt