Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 4 šaukštai
- Kiaušinių – 4vnt.
- Vandens – 375ml
- Sausų mielių – 7g
- Lukštentų saulėgrąžų – 20g
- Rozmarino – 0.5 šaukšto
- Avinžirnių miltų – 250g
- Migdolų miltų – 100g
- Linų sėmenų – 50g
- Chia sėklų – 20g
- Sezamo sėklų – 20g
- Moliūgų sėklų – 20g
- Aguonų – 20g
Gaminimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
- Maždaug 1.5 litro kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
- Atskirai į dubenėlį įpilkite 375ml vandens ir sudėkite mieles bei įpilkite aliejaus. Išmaišykite ir palikite 5 minutėms.
- Į didelį dubenį sudėkite avinžirnių bei migdolų miltus, visas sėklas, šiek tiek druskos ir viduryje padarykite duobutę.
- Susmulkinkite rozmariną ir dėkite į dubenį.
- Įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite.
- Supilkite vandenį su mielėmis ir toliau lengvai maišykite, kol gausite vientisą masę.
- Gautą tešlą supilkite į kepimo formą, kad viskas gražiai ir tolygiai pasiskirstytų.
- Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 45 minutes, kol duona gražiai apskrus, o įdūrus dantų krapštuką, ištrauksite neaplipusį tešla.
- Duoną išimkite iš orkaitės ir palikite apie 20 min, kad atvėstų.
- Skanaus!
- Jei norite ryškesnio ir šiek tiek kitokio skonio, duonos tešlą supylę į skardą apdenkite maistine plėvele, palikite šaldytuve per naktį ir kepkite kitą dieną.
Parašykite komentarą