Reikės:
- 2 gerai sunokusių bananų
- 1/3 puodelio cukraus
- 2 kiaušinių
- 0,5 puodelio pieno
- 50g sviesto
- 2 puodelių miltų
- 2 a.š. kepimo miltelių
- Žiupsnio druskos
- Žiupsnio cinamono
- Aguonų
Gaminimo eiga:
- Garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje ištirpiname sviestą. Paliekame atvėsti
- Dubenyje bananus sutriname kartu su cukrumi iki vientisos masės.
- Sudedame kiaušinius ir supilame pieną. Viską gerai išmaišome.
- Supilame atvėsusį sviestą ir dar kartą gerai išmaišome.
- Atskirame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.
- Miltų mišinį sudedame į bananų masę ir gerai permaišome.
- Pilame aguonų tiek, kiek norisi. Vėl išmaišome.
- Keksiukų formeles patepame sviestu (jei ne popierinės).
- Dedame keksiukų tešlą į formeles. Galima pridėti 3/4 formelės, nes jie stipriais neišsipūs.
- Dedame keksiukus kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių.
- Ką tik iškepusius keksiukus labai skanu valgyti su sviestu.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Emilijai.
Parašykite komentarą