Ingredientai:
- 2 bananai
- 2 kiaušiniai (L)
- 150g natūralaus jogurto
- 120g šviesių speltų miltų
- 60g pilno grūdo avižinių miltų
- 55g sviesto
- 2 valg. šaukštai agavų sirupo
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Gaminimas:
- Išlydykite sviestą ir palikite truputį atvėsti.
- Sumaišykite ir persijokite abiejų rūšių miltus ir kepimo miltelius.
- Šakute sutrinkite bananus į tyrelę.
- Plakite kiaušinius su agavų sirupu, kol taps purūs.
- Įplakite trintus bananus, po to – jogurtą.
- Į tešlą įmaišykite sviestą.
- Tuomet įmaišykite su kepimo milteliais persijotus miltus, tik kol masė taps vientisa. Speltų miltai lengvai persimaišo ir gali tešlą paversti gumine, todėl svarbu jos nepermaišyti ir neperplakti!
- Tešla užpildykite 3/4 keksiukų formelių.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min.
- Ar iškepė,tikrinkite mediniu pagaliuku – jis turi neaplipti tešla.
- Iškepusius perkelkite ant grotelių.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Ievai.
Parašykite komentarą