
Bananiniams varškėčiams reikės
- 330g varškės 9 proc. (tinka bet kuri “stambesnė” varškė)
- 1 banano
- 1 kiaušinio
- 3-4 v. š. miltų
- 1/2 – 1 v. š. cukraus (reguliuoti pagal skonį)
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- Žiupsnelio druskos
Gaminimas
- Varškę ir bananą sutrinti blenderiu.
- Įmušti kiaušinį ir išmaišyti.
- Sudėti visus sausus ingridientus: miltus, kepimo miltelius, cukrų ir viską gerai išmaišyti.
- Varškėčių formavimui pasibarstau ant stalo ir ant delnų miltų, imu su šaukštu, dedu ant miltuoto stalo ir su pirštais formuoju varškėtį ir peilio pagalba sulyginu kraštelius.
- Kepu įkaitintoje aliejumi keptuvėje ant vidutinės ugnies, šiek tiek pridengus dangčiu.
- Tešla neturi būti labai kieta, geriau pavolioti šiek tiek miltuose kol suformuosite, nei padaryti pernelyg kietą tešlą.
- Valgykite su kuo tik norite. Aš rinkausi jogurtą ir mini zefyriukus
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Gretai.
Parašykite komentarą