
Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Garstyčių – 8 arb. šaukšt.
- Alyvuogių aliejaus – 4 šaukštai
- Cukraus – 1.5 arb. šaukšt.
- Pomidorų padažo – 8 arb. šaukšt.
- Kvietinių miltų – 600g
- Kiaušinių – 1vnt.
- Rudonėlio – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Vandens – 200ml
- Bazilikų (džiovintų) – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Sausų mielių – 2.25 šaukšt.
- Dešrelių – 1000g
Gaminimas
- Kiaušinį išplakame.
- Supilame miltus į dubenį ir sumaišome su mielėmis, cukrumi bei druska, raudonėliu ir baziliku.
- Iš miltų padarome „šulinį“ ir į jį supilame šiltą vandenį bei 2 šaukštus aliejaus. Išminkome tešlą. Tešlą reikia bent 5 minutes minkyti.
- Paruoštą tešlą uždengiame ir 30 minučių padedame į šiltą vietą, kad „iškiltų“.
- Įkaitiname keptuvę iki 180 laipsnių.
- Po 30 minučių imame tešlą ir padaliname ją į lygius, kumščio dydžio, gabaliukus, kuriuos suformuojame norimo dydžio pailgas bandeles.
- Bandeles dedame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir aptepame plaktu kiaušiniu. Dedame bandeles į orkaitę ir kepame apie 20 minučių (priklausomai nuo storio).
- Įkaitiname keptuvę su 2 šaukštais aliejaus ir sudedame dešreles, kurias švelniai apskrudiname iš visų pusių.
- Iškeptas bandeles įpjauname išilgai ir įdedame apkeptą dešrelę. Dešrelę aptepame pomidorų padažu bei garstyčiomis.
- Bandeles su dešrelėmis (hot dogus) patiekiame tiek šiltus, tiek šaltus.
Parašykite komentarą