Reikės:
- 180g varškės
- 1 kiaušinio
- 3 valg. š. cukraus
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 100g jogurto (naudojau vanilinį)
- 2 valg. š. kokoso drožlių
- Žiupsnelis druskos
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- ~5 valg. š. miltų (pagal konsistenciją, kad būtų lengva formuoti)
Gaminimas:
- Varškę ištrinti su kiaušiniu, cukrumi ir vanilinu bei druska iki tol, kol gražiai viskas išsimaišys.
- Tuomet reikia dėti jogurtą ir išmaišyti.
- Tada beriame kepimo miltelius ir išmaišome.
- Kai išmaišysite suberkite miltus ir kokoso drožles.
- Aš visuomet formuoju apvalius varškėtukus, nes tai yra lengviausia, todėl tokį būdą siūlau pasirinkti ir jums. Kad tešla neliptų prie delnų, o varškėčiai neprisigertų daug aliejaus, visuomet prieš formuojant savo delnus patepu aliejumi.
- Suformavus varškėtukus dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti tol, kol iš abiejų pusių gražiai paruduos.
- Visuomet valgau su močiutės gaminta aviečių uogiene. Tačiau savo varškėtukus skaninti galite kuo norite – grietine, jogurtu, Nutella, uogomis ar pan. Tai jūsų fantazijos reikalas.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Viktorijai.
Parašykite komentarą