Bolinivinei balandai su avinžirniais reikės
- 1 š. aliejaus
- 1 svogūno
- 3 česnako skiltelių
- 1/2 raudonosios paprikos
- 1 a. š. rūkytos paprikos
- 1 a. š čili miltelių
- 1 a. š. kumino
- 2 a.š. džiovintos kalendros
- 400g konservuotų pomidorų
- 1 a. š. džiovinto raudonėlio
- 200ml vištienos sultinio
- 140g bolivinės balandos
- 240g konservuotų avinžirnių
- druskos
- šviežios kalendros ant viršaus
Gaminimas
- Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėti kubeliais pjaustytą svogūną ir apkepti.
- Tada sudėti kubeliais pjaustytą papriką, smulkintus česnakus ir prieskonius: papriką, čili, kuminą, kalendrą. Gerai pakepti.
- Supilti pomidorus, sultinį, raudonėlius, nuplautą bolivinę balandą ir uždengus dangčiu, patroškinti 15-20 min. Arba tol, kol išvirs kruopos.
- Sudėti avinžirnius ir atidengus dangtį dar apie 5min. patroškinti.
- Patiekiant papuošti smulkinta kalendra.
- Taip pat prie troškinio tinka avokadas.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame papipirink.
Parašykite komentarą