
Ingridientai
- 350g Briuselio kopūstų
- 100g fermentinio sūrio
- 100g rūkytos šoninės
- 1 didelis svogūnas
- 3 v.š. grietinės
- 1 a.š. citrinos sulčių
- 0,5 a.š. malto muskato
- 2 v.š. sviesto
- druska ir pipirai
Gaminimas
Briuselio kopūstus stambiai supjaustome (į keturias dalis).
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame kopūstus, kuriuos kepame ant vidutinės ugnies apie 5minutes.
Svogūną bei šoninę smulkiai supjaustome ir sudedame į keptuvę su kopūstais. Kepame dar 2 minutes.
Apkeptus kopūstus sudedame į stiklinį kepimo indą, pabarstome druska ir pipirais, muskatu ir sumaišome su citrinos sultimis bei grietine.
Kepimo inde ant kopūstų užtarkuojame fermentinį sūrį.
Patiekalą dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepame apie 15 minučių.
Užkeptus Briuselio kopūstus patiekiame šiltus su šviežia balta duona.
Receptas – Briuselio kopūstai užkepti sūriu, skaniai atrodo, būtinai išmeginsiu