Ingridientai
- 2 raudoni svogūnai
- 200g briuselio kopūstų
- 700g virtų bulvių
- 1 v.š. bulvių krakmolo
- 1 kiaušinis
- 0,25 a.š. malto muskato
- aliejus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Įkaitiname keptuvę su 5 v.š aliejaus ir sudedame smulkintus svogūnus, kuriuos kepame apie 10 minučių. Suminkštėjus svogūnams kartu sudedame smulkintus briuselio kopūstus, kuriuos dar kepame apie 5 minutes.
Virtas bulves sumalame ir sumaišome su kiaušiniu, krakmolu, keptais svogūnais ir kopūstais, muskatu, druska ir pipirais.
Įkaitiname keptuvę (nepridegančią) su aliejumi ir dedame rankomis formuotus bulvių-kopūstų blynelius, kuriuos kepame po 3-4 minutes iš abiejų pusių.
Briuselio kopūstų ir virtų bulvių blynelius patiekiame su grietine ar sviesto padažu.
Parašykite komentarą