• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Bulguras su voveraitėmis

2021-08-18 by Kulinarė Palikti komentarą

Bulguras su voveraitėmis

Bulguras (Bulgur kruopos) – tai Rytų šalyse labiau žinomas ir naudojamas produktas. Šios krupos dažnai naudojamos kaip garnyras prie mėsos, žuvies ir daržovių patiekalų. Bulguras yra prisotintas vitaminų, mikroelementų, o reguliarus jų naudojimas yra naudingas nervų sistemos būklei.

Tad šį kartą pabandykime šias kruopas sujungti su mūsų lietuviškomis voveraitėmis. Patikėkite, skonis nuostabus!

Bulgurui su voveratėmis reikės

  • Bulgur kruopų (kiekis pagal norimą santykį su grybais)
  • ~0,5l voveraičių
  • Ghee sviesto (arba aliejaus)
  • 5-6 saulėje džiovintų pomidorų
  • 1 v.š. grietinės
  • Druskos
  • Pipirų
  • Česnako granulių (arba šviežio česnako)
  • Patiekimui: šviežios daržovės – agurkai, pomidorai, krapai, kita.

Gaminimas

  1. Voveraitės nuplaunamos ir išverdamos sūdytame vandenyje (5-10 min.)
  2. Sūdytame vandenyje verdamas ir bulguras.
  3. Tiek grybai, tiek košė, išvirę nusunkiami.
  4. Voveraitės apkepamos ant sviesto su smulkintu česnaku (~5 min.).
  5. Dedami saulėje dž.pomidorai, bulguras, pakepama, kol viskas sušyla.
  6. Dedama grietinė, viskas išmaišoma ir patiekiama su šviežiomis daržovėmis.
  7. Skanaus!

O jei po šio patiekalo, dar grybų liks, būtinai pasigaminkite voveraites su sviestiniu padažu. Apsilaižysite!

Už receptą dėkojame – tina_gamina.

Kategorijos:Daržovių bei grybų patiekalai, Patiekalai ir jų receptai

 

Panašūs receptai

Kiaušinienė su baklažanais ir morkomis
Kiaušinienė su baklažanais ir morkomis
Avinžirnių - lapinių kopūstų troškinys
Avinžirnių – lapinių kopūstų troškinys
Kepti kalafijorai
Kepti kalafijorai

Previous Post: « Medaus ir sojų vištienos blauzdelės
Sekantis įrašas: Nekeptas žėlė tortas »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt