Bulguras (Bulgur kruopos) – tai Rytų šalyse labiau žinomas ir naudojamas produktas. Šios krupos dažnai naudojamos kaip garnyras prie mėsos, žuvies ir daržovių patiekalų. Bulguras yra prisotintas vitaminų, mikroelementų, o reguliarus jų naudojimas yra naudingas nervų sistemos būklei.
Tad šį kartą pabandykime šias kruopas sujungti su mūsų lietuviškomis voveraitėmis. Patikėkite, skonis nuostabus!
Bulgurui su voveratėmis reikės
- Bulgur kruopų (kiekis pagal norimą santykį su grybais)
- ~0,5l voveraičių
- Ghee sviesto (arba aliejaus)
- 5-6 saulėje džiovintų pomidorų
- 1 v.š. grietinės
- Druskos
- Pipirų
- Česnako granulių (arba šviežio česnako)
- Patiekimui: šviežios daržovės – agurkai, pomidorai, krapai, kita.
Gaminimas
- Voveraitės nuplaunamos ir išverdamos sūdytame vandenyje (5-10 min.)
- Sūdytame vandenyje verdamas ir bulguras.
- Tiek grybai, tiek košė, išvirę nusunkiami.
- Voveraitės apkepamos ant sviesto su smulkintu česnaku (~5 min.).
- Dedami saulėje dž.pomidorai, bulguras, pakepama, kol viskas sušyla.
- Dedama grietinė, viskas išmaišoma ir patiekiama su šviežiomis daržovėmis.
- Skanaus!
O jei po šio patiekalo, dar grybų liks, būtinai pasigaminkite voveraites su sviestiniu padažu. Apsilaižysite!
Už receptą dėkojame – tina_gamina.
Parašykite komentarą