Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Grietinės (30%) – 100g
- Bulvių – 1000g
- Citrinos sulčių – 1 arbatinis šauktštelis
- Lašišų – 200g
- Kaparėlių – 2 šaukštai
- Krapų – 30g
- Manų kruopų – 2 šaukštai
Gaminimas
- Bulves nulupame ir sutarkuojame.
- Į tarkius dedame manų kruopas, beriame druskos ir pipirų ir išmaišome.
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir šaukštu dedame bulvių tarkių. Kepame po kelias minutes iš abiejų pusių, kol blynai švelniai apskrunda.
- Kol blynai kepa sumaišome grietinę su smulkintais krapais, citrinų sultimis, 0,5 arb. š. aliejaus bei druska.
- Iškeptus blynus dedame ant lėkštės, ant viršaus po šaukštelį grietinės padažo, po juostelę lašišos bei pabarstome kaparėliais.
Parašykite komentarą