Ingridientai
- 10 bulvių
- 250g špinatų
- 1 kiaušinis
- 1 skiltelė česnako
- 1,5 v.š. manų kruopų
- aliejus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka (bulvine).
Špinatus nuplauname ir smulkiai supjaustome. Užverdame puslitrį vandens ir užpilame špinatus, kuriuos palaikome porą minučių karštame vandenyje ir nusausiname.
Į dubenį su bulvių tarkiais dedame manų kruopas, beriame druskos ir pipirų, dedame kiaušinį ir nusausintus nuplikytus špinatus. Įspaudžiame į blynų tešlą česnako skiltelę ir viską gerai išmaišome.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir dideliu šaukštu dedame paruoštos bulvių ir špinatų masės. Kepame blynus po 2-3 minutes iš abiejų pusių kol švelniai apskrunda.
Bulvinius blynus su špinatais patiekiame šiltus su grietine.
Parašykite komentarą