Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Bulvių – 1500g
- Alyvuogių aliejaus – 1 šaukštas
- Grybų – 300g
- Grietinės (30%) – 1 šaukštas
- Kiaulienos šoninės – 100g
- Manų kruopų – 2 šaukštai
- Svogūnų – 1vnt.
Gaminimas
- Bulves nulupame ir sutarkuojame. Į tarkius dedame grietinės šaukštą, manų kruopas, beriame druskos ir pilame 1 valg. š. aliejaus. Viską gerai išmaišome.
- Grybus išverdame ir sumalame. Į grybus dedame susmulkintą svogūną bei kiaulienos šoninę.
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir dedame didelį šaukštą bulvių tarkių. Kepame apie 1 minutę, tada per vidurį blyno dedame grybų įdaro šaukštą ir ant viršaus dar kartą šaukštą bulvių tarkių.
- Kepame ant vidutinės ugnies apie 8 minutes iš abiejų pusių.
- Blynus patiekiame su grietine.
Parašykite komentarą