Ingridientai
- 400g miltų
- 100-150ml vandens
- 300g virtų bulvių
- 2 svogūnai
- 1 skiltelė česnako
- 3 saliero lapkočiai
- 200g kiaulienos šoninės
- 2 lauro lapai
- 1 v.š. aliejaus
- 100g grietinės
- druska ir pipirai
Gaminimas
- Iš miltų, vandens ir trupučio druskos išminkome tešlą.
- Išvirtas bulves sumalame.
- Keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus ir sudedame vieną smulkintą svogūną, kurį kepiname 5 minutes ant vidutinės ugnies. Iškeptus svogūnus sudedame į bulves, beriame pipirų ir truputi druskos ir gerai išmaišome.
- Tešlą iškočiojame ir pasiruošę norimo dydžio blynelius, juos įdarome bulvių įdaru.
- Virtinukus sudedame į verdantį vandenį ir verdame apie 7-10 minučių.
- Kol virtinukai verda, supjaustome šoninę plonomis juostelėmis ir sudedame į keptuvę. Kepame ant vidutinės ugnies, kol šoninė švelniai apskrunda.
- Susmulkiname salierą, česnaką bei svogūną. Šoninei apkepus sudedame pjaustytas darzoves, lauro lapus, beriame pipirų ir viską kepame kol truputi apkepa daržovės.
- Išvirus virtinukams nupilame vandenį, o virtinukus sudedame į keptuvę, kurioje juos, kartu su šonine bei daržovėmis, 4 minutes kepame.
- Paruoštus virtinukus sudedame į lėkštę ir užpilame grietine.
- Skanaus!
Parašykite komentarą