
Ingridientai
- 6 bulvės
- 4 dešrelės
- 1 svogūnas
- 150g fermentinio sūrio
- 4 kiaušiniai
- 100ml pieno
- 1 v.š. miltų
- 2 skiltelės česnako
- 4 v.š. aliejaus
- petražolių (nebūtina)
- druska ir pipirai
Gaminimas
Bulves nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais.
Įkaitiname keptuvę su 2 v.š. aliejaus ir sudedame bulves, kurias kepame apie 15 minučių, ant vidutinės ugnies dažnai maišydami.
Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
Kepimo indą ištepame likusiu aliejumi ir į jį sudedame smulkintą svogūną. Ant svogūno sudedame apkeptas bulves.
Dešreles supjaustome mažais griežinėliais ir suberiame ant bulvių kartu su smulkintu česnaku.
Dubenyje išplakame kiaušinius su pienu bei miltais. Į plakinį beriame druskos ir pipirų, pusę tarkuoto sūrio, smulkintas petražoles. Plakinį supilame ant bulvių ir dešrelių. Dedame apkepą į orkaitę, kur kepame apie 25-35 minutes.
Likus kepti 5 minutėms, užbarstome likusį sūrį ir baigiame kepti.
Bulvių apkepą su pieniškomis dešrelėmis patiekiame šiltą su konservuotomis ar šviežiomis daržovėmis.
Parašykite komentarą