Ingridientai
- 10 bulvių
- 1 svogūnas
- 200g rūkytos kiaulienos šoninės
- 5 kiaušiniai
- 100g parmezano sūrio
- 2 v.š. grietinės
- druska ir pipirai
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Bulvės nulupame ir supjaustome maždaug 1cm storio griežinėliais. Dubenyje bulvių griežinėlius sumaišome su 2 v.š. aliejaus, 0,25 a.š. druskos ir pipirų. Bulves rankomis lygiai išdėliojame kepimo inde (keliais sluoksniais) ir dedame į orkaitę, kur kepame apie 20 minučių. Bulvėms bekepant, po 10 minučių ant bulvių užbarstome labai smulkiai pjaustytą svogūną ir kepame toliau.
Tuo metu dubenyje išplakame kiaušinius kartu su 50g tarkuoto parmezanos sūrio, 0,25 a.š. druskos.
Apkepus bulvėms, ant jų sudedame kiaulienos šoninę, pjaustytą juostelėmis, ir užpilame kiaušinių plakinį. Dedame indą atgal į orkaitę, kur kepame dar 20 minučių. Prieš baigiant iškepti (likus 7 minutėms), viršų aptepame grietine ir pabarstome likusiu sūriu.
Bulvių ir kiaušinių užkepėlę patiekiame šiltą su šviežiomis ar konservuotomis salotomis. Taip pat puikiai tiks pomidorų ar česnakinis padažas.
Parašykite komentarą