
Ingridientai
- 500g mėsos faršo
- 2 skiltelės česnako
- 1 kiaušinis
- 0,5 a.š. kmynų
- 2 porai
- 8 bulvės
- 300ml pieno
- 3 v.š. miltų
- 2 v.š. aliejaus
- 1 v.š. sviesto
- 1 v.š. vegetos prieskonių
- druska ir pipirai
Gaminimas
Faršą sumaišome su smulkintu česnaku, kiaušiniu, žiupsniu druskos ir pipirų, 0,25 a.š. kmynų. Iš rašo suformuojame nedidelius kukulius.
Bulves nulupame ir supjaustome riekėmis, kurias dubenyje sumaišome su aliejumi, likusiais kmynais ir vegetos prieskoniais. Sudedame bulves į kepimo indą, ant viršaus barstome supjaustytus porus ir sudedame faršo kukulius.
Įkaitiname keptuvę su 1 šaukštu sviesto ir suberiame miltus, kuriuos kepame ne ilgiau nei minutę. Supilame į keptuvę pieną, beriame druskos ir pipirų ir ant silpnos ugnies kaitiname apie 4 minutes. Paruoštą padažą pilame į kepimo indą su bulvėmis ir kukuliais. dedame į orkaitę ir kepame 45-50 minučių.
Bulvių ir porų užkepėlę su mėsos kukuliais patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą