• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Ant grotelių keptos bulvės su šonine

2011-06-15 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 6 bulvės
  • 500g kiaulienos šoninės
  • 3 svogūnai
  • 1 v.š. aliejaus
  • 2 skiltelės česnako
  • 0,5 v.š. acto
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • 1 a.š. cukraus
  • druska ir pipirai

Gaminimas

Svogūnus nulupame ir supjaustome į 4-6 dalis.
Kiaulienos šoninę supjaustome nestorais gabaliukais (0,7cm).

Sudedame šoninę į dubenį ir įspaudžiame česnaką, beriame druskos, pipirų, cukrų, pilame actą, citrinos sultis ir rankomis atsargiai sumaišome. Paliekame šoninę šaldytuve bent 1 valandai, kad įsigertų prieskoniai.

Bulves nuplauname (nelupame) ir supjaustome tokio pat storio gabaliukais kaip ir šoninę. Dubenyje bulves sumaišome su aliejumi ir trupučiu druskos.
Ant grotelių išdėliojame bulvės kartu su šonine ir kepame dažnai apversdami apie 20-30 minučių.
Kepimo viduryje – sudedame stambiai pjaustytus svogūnus ir baigiame kepti.
Bulvių ir šoninės „šašlykus“ patiekiame šiltus su mėgstamais padažais.

Kategorijos:Daržovių bei grybų patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: actas, aliejus, bulvės, citrina, cukrus, kiaulienos šoninė, svogūnai

 

Panašūs receptai

Kiaušinienė su baklažanais ir morkomis
Kiaušinienė su baklažanais ir morkomis
Avinžirnių - lapinių kopūstų troškinys
Avinžirnių – lapinių kopūstų troškinys
Kepti kalafijorai
Kepti kalafijorai

Previous Post: « Salotų suktinukai su vištiena
Sekantis įrašas: Sausainiai prie alaus su parmezano sūriu »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt