Ingridientai
- 6 bulvės
- 500g kiaulienos šoninės
- 3 svogūnai
- 1 v.š. aliejaus
- 2 skiltelės česnako
- 0,5 v.š. acto
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 1 a.š. cukraus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Svogūnus nulupame ir supjaustome į 4-6 dalis.
Kiaulienos šoninę supjaustome nestorais gabaliukais (0,7cm).
Sudedame šoninę į dubenį ir įspaudžiame česnaką, beriame druskos, pipirų, cukrų, pilame actą, citrinos sultis ir rankomis atsargiai sumaišome. Paliekame šoninę šaldytuve bent 1 valandai, kad įsigertų prieskoniai.
Bulves nuplauname (nelupame) ir supjaustome tokio pat storio gabaliukais kaip ir šoninę. Dubenyje bulves sumaišome su aliejumi ir trupučiu druskos.
Ant grotelių išdėliojame bulvės kartu su šonine ir kepame dažnai apversdami apie 20-30 minučių.
Kepimo viduryje – sudedame stambiai pjaustytus svogūnus ir baigiame kepti.
Bulvių ir šoninės “šašlykus” patiekiame šiltus su mėgstamais padažais.
Parašykite komentarą