Reikės:
- 5 didesnių bulvių (geriausia jaunų)
- 2 marinuotų arba šviežių agurkų
- Saujos laiškinių svogūnų ar česnakų
- Saujos petražolių
- 1 v.š. natūralaus jogurto
- 1 a.š. garstyčių
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
- Šlakelio citrinos sulčių
- Druskos ir pipirų, pagal skonį
Gaminimo eiga:
- Bulves išverdame su lupena. Paliekame atvėsti.
- Agurkus supjaustome kubeliais.
- Laiškinius svogūnus/česnakus ir petražoles susmulkiname.
- Supjaustome bulves dideliais kubeliais. Jei bulvės jaunos, lupenas paliekame.
- Visas daržoves sudedame į vieną dubenį.
- Iš jogurto, garstyčių, aliejaus ir citrinos sulčių sumaišome padažą.
- Padažą pilame ant daržovių ir gerai išmaišome.
- Pagal skonį gardiname salotas druska ir pipirais.
- Salotos puikiai tinka ir kaip pagrindins patiekalas ir kaip garnyras prie mėsos.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Emilijai.
Edvardas
Labai skanu