Ingridientai
*450g burokėlių lapelių
*1 v.š. kiaulienos riebalų
*1 svogūnas
*1 česnako galva
*0,25 a.š. čili pipiro
*1 v.š. cukraus
*3 v.š. acto
*70ml vandens
Gaminimas
Burokėlių lapus nuplauname ir supjaustome.
Keptuvėje įkaitiname riebalus ir sudedame smulkintą svogūną, kurį kepame apie 5 minutes. Suminkštėjus svogūnui, į keptuvę sudedame visą smulkintą česnaką. Po minutės supilame vandenį, suberiame cukrų ir čili pipirą, išmaišome ir ant vidutinės ugnies kaitiname kol užverda.
Užvirus skysčiui sudedame burokėlių lapus, išmaišome, sumažiname ugnį ir verdame apie 10-15 minučių, kol lapeliai suminkštėja.
Suminkštėjus burokėliams supilame actą, ir dar keletą minučių verdame.
Burokėlių lapelių garnyrą patiekiame su keptos mėsos patiekalais.
Parašykite komentarą